Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·    


Autor: RINA.rs


Најлепша слика послата из Такова, Србија добила 143 подофицира: Они су најтврђи и неуништив бедем наше земље, зна се шта значи бити војник и носити униформу (ФОТО)


Горњи Милановац - Ако је држава јака колико и њена војска, онда Србија нема разлога за бригу. У јаначком Такову, на месту одакле се започело са постављењем темеља модерне српске државе одржана је промоција још једне генерације подофицира, па је Војска Србије од данас богатија за 143 храбра и часна појединца који ће, како кажу, са поносом бранити грб и заставу своје земље.  

"Бити подофицир је велика част, али и изазов. У избору мог будућег позива пресудна је била љубав према отаџбини. Овом дану претходио је дуг и тежак пут, али кад је циљ одбрана државе онда ништа није тешко. Много труда и одрицања било је потребно да би стајали на овом месту, али учинићемо све да сачувамо слободу и утичемо на будуће генерације. Нашу војску одувек краси јунаштво и херојство и није нам жао да наше животе дамо за Србију и да одговоримо сваком изазову", изјавила је за РИНУ Ивана Новаковић. 

Промоцији нове генерације српских подофицира у Такову присуствовао је и министар одбране у Влади РС, Небојша Стефановић, који је нагласио колико је важна веза између српског народа и војске. 

"Са поносом данас стојим овде пред вама на овом историјском месту. У Такову је почело стварање модерне српске војске, одавде је кренуо бој за слободу и независност. Ово је свето место. Данас Србија гради јаку војску не да бисмо неког нападали, већ да бисмо своје заштитили", изјавио је Стефановић и обратио се будућим подофицирима: 

"Бити припадник Војске Србије могу само посебни људи, срчани и хероји. Ви сте доказ да Србија има такве људе и да има ко да је штити. Ви сте ти који су данас поверени животи младих војника и које ћете водити. Својим напорним радом заслужили сте да будете унапређени у подофицрски чин. На вама је да будете храбри и честити. Народ од вас очекује да у овим тешким временима будете најтврђи бедем сваком ко се усуди да помисли да угрози суверинитет и територијални интегритет. У Србији се зна шта значи бити војник и носити војничку униформу", рекао је минситар одбране. 

У први подофицорски чин данас је промовисано 110 полазника 18. класе Основног курса за подофицире, а носилац њиховог усавршавања је био Центар за обуку и усавршавање "Милунка Савић". У чин водника се унапређује 33 ученика 48. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара". Кроз Центар за обоку и усавршавање за 11 година прошло је преко 5500 лица. 

РИНА


15.10.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO