Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Повећан им капацитет и продужен радни век: Обновљен возни парк у ЈКП „Горњи Милановац“, извршена репарација два камиона смећара


Горњи Милановац - ЈКП „Горњи Милановац” извршило је репарацију два камиона смећара, чиме им је повећан капацитет и продужен радни век. Укупна вредност инвестиције је 10 милиона од чега је половину определило ЈКП док је преосталих пет милиона издвојено из општинског буџета.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац посетио је данас Јавно Комунално предузеће и рекао да локална самоуправа, осим кроз редовна средства, и кроз одређене субвенције помаже рад овог предузећа, па су тако издвојена и средства за преправку и поправку камиона.

„ЈКП сада располаже са девет камиона ангажованих на одвожењу смећа и у разговору са директором сазнао сам да је то у овом тренутку довољно и да је могуће на адекватан начин одговорити свим задацима. У неком наредном петогодишњем плану наћи ће се и набавка једног новог камиона, али морам да похвалим ЈКП и директора да на домаћински начин газдују предузећем и покушавају да на сваки начин уз минимум средстава успевају да свој возни парк доведу до савршенства”, рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

 

Ковачевић каже да ће локална самоуправа кроз ребаланс буџета одобрити додатна средства Комуналном предузећу за одношење смећа, а најављује и субвенције за следећу годину које ће допринети да возни парк ЈКП буде доведен на највиши многући ниво.

„Ова два возила су 2006. годиште, а добијена су из донације Норвешке амбасаде. До сада је један камион био ван употребе али сада захваљујући репарацији добили смо нови простор од 22 кубика, који осим могућности да испразни канту од 120 литара, контејнер од једног кубика може да испразни и велике контејнере од пет и седам кубика. Други камион је у употреби од 2007. године, временом је дошло до амортизације и надградње, а шасије су добре код оба камиона. Веома сам захвалан локалној самоуправи и председнику који сваке године улажу значајна средства да би све функционисало добро”, истакао је Иван Лазић, директор ЈКП Горњи Милановац. Лазић је истакао да се репарацијом уштедело готово 25 милиона јер би два нова камиона коштала чак 35 милиона динара.

 

Председник општине је током данашње посете предузећу рекао да сматра да су грађани задовољни радом Комуналног и доприносом који пружа када је у питању очување екологије на подручју општине. Он је истакао да је Горњи Милановац једна од малобројних општина која располаже санитарном депонијом са свим важећим дозволама Министарства, а да ће локална самоуправа и ЈКП покушати да у наредном периоду побољшају рад саме депоније а то значи да се прикупи већа количина селектованог отпада, како би се већи део рециклирао а мањи одлагао на депонију, чиме ће и сама животна средина бити заштићена.

РИНА


20.10.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO