Ова жена је ужички Робин Худ: Весна из села Поточање прави је суперхерој и враћа веру у људе, помаже српском сељаку да прода оно што је са муком произвео (ФОТО)

Ужице - Само истински пољопривредник зна колико је сваки њихов динар крваво зарађен. Многе муке српског сељака не заобиђу док посади и убере, а оне праве настају онда кад своје воће или поврће мора да прода. Мало ко верује да супер хероји заиста постоје, али пример Весне Драшкић из ужичког села Поточања враћа веру у људе. Док многи сељаци муку муче да произведу, а затим и продају своје производе, ова жена им помаже да оно што муком произведу пронађе пут до купаца. Свакодневно од домаћих произвођача набавља кромпир, а затим пласира на пијачној тезги у Ужицу, па је од милоште зову и Робин Худ.

„Углавном су то старији произвођачи који су некада кромпир садили на неколико хектара, а данас, у недостатку радне снаге и младих , приморани да те површине смање . То је у ћуди нашег српског сељака, да земља не остане необрађена, па су површине много веће него што могу сада да их обраде и одржавају. То је наша мука, стари не могу да одустану, а младе пољопривреда не интересује“, казала је за РИНУ, Весна Драшкић из села Поточања

02.11.2021.


Fotografije