Драгана једина жена фасадерка у Западној Србији: Њено радно место је скела на којој проведе и по 10 сати дневно, ова Ивањичанка руши све предрасуде (ФОТО)

Ивањица - Одувек је Србија имала храбре и способне жене, чак и с пушком у руци. Има их и данас, али оне се, попут већине, не могу често видети „налицкане” на улици или у кафићима већ их можете затећи између осталог и на скели, како раде баш оне типично мушке послове. Једна од таквих свакако је и Драгана Костић из Ивањице која је фасадер, која дневно угради и до 30 квадрата стиропора што је ништа мање од свог колеге са скеле, са којим дели и посао и грађевинске муке. 

„Овим послом се бавим неких годину дана, а чини ми се као да фасадирам читав живот. Занат сам брзо савладала и мислим да су само потребни воља и циљ. А мој главни циљ јесу моја деца, две ћерке које су на факултету. Све што захтева живот да оне буду срећне и задовољне ја сам ту”, рекла је Драгана за РИНУ и кроз осмех додала да посао није учила од мужа, већ од колеге Душка са којим ради у тиму.

13.11.2021.


Fotografije