Загужвало на чачанском гробљу, места све мање за покојнике: Број сахрана дуплиран у односу на прошлу годину, а све више оних који се сахрањају у лименим сандуцима

Чачак - Корона вирус односи жртве широм света, а ни град Чачак није изузетак. У односу на прошлу годину број умрлих је знатно већи, а самим тим и број сахрана. Од средине јула до данас у Моавичком округу преминуло је 209 ковид пацијената, од којих је њих 152 из Чачка.  У октобру прошле године обављено је 45, а у октобру ове године чак 86 сахрана.

"Повећан је број сахрана на дневном нивоу, што је некада био просек једна до две сахране у току дана, данас је то увећано на 4 до 5 сахрана. Не долази често до појаве да се на сахрану чека, једино када може доћи до тога јесте у данима када је повећана смртност, оно што не стигнемо тог дана али и суботом да сахранимо, морају да чекају понедељак, евентуално у уторак, јер недељом се сахране не обављају на чачанском гробљу", изјавила је за РИНУ Драгица Јуковић, технички директор ЈКП "Градско зеленило" Чачак.

20.11.2021.


Fotografije