Тражио само да црква буде што скромнија и да се не размећемо скупим детаљима: Ово је била последња жеља патријарха српског Иринеја, овако данас изгледа богомоља изграђена њему у част (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак – Прошло је тачно годину дана од како се упокојио патријарх српски господин Иринеј. Он је од последица инфекције корона вируса преминуо у 90. години живота у ВМЦ Карабурма. Једна од његових последњих жеља била је изградња цркве у родном селу Видова надомак Чачка и управо та његова жеља ускоро ће бити потпуно остварена.

„Црква ће бити ускоро завршена, а планирано је да у наредних шест месеци богомоља буде и освећена. Тужно је што тада са нама неће бити наш патријарх. Док је био жив убачен је намештај и осликан парохијски дом. Сада су урађени фасада и асфалт, а у току је партерно уређење око храма.  Остало је да се приведу крају одрђени радови и моћи ћемо са поносом да долазимо у светињу на источним обронцима Каблара, у село у ком је рођен наш никад прежаљени патријарх“, изјавио је за РИНУ Владимир Ристовић члан одбора за изградњу.

20.11.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1