Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·    


Autor: RINA.rs


Таленат је открио сасвим случајно, а данас је прави чувар златиборске традиције: Видоје је половину свог живота посветио описивању једног од најлепших крајева Србије (ФОТО)


Чајетина - Видоје Марјановић из златиборског села Доброселица, укљестеног исмеђу Торника И Муртенице, половину свог живота је посветио стиховима. У својим двадесетим годинама открио је таленат за писање али како каже тада није придавао велику пажњу, али неколико година касније, почео је ређати стихове свих лепота златиборског краја. Данас овај времешни старина иако гази осму деценију живота, није одустао од папира, оловке, инспирације за низањем реченица које описују лепоте најлепшег краја Србије.

 

"У раној младости сам осетио да имам дара за писање,али младост - лудост,тада су ме занимале . Kако сам старио више сам времена посвећивао писању,а већ сада стихови су нешто сто ме највише испуњава у ова тешка времена. Песме које су сажете у мојим књигама до сада, јесу текстови за новокомпоновану народну музику. Могу слободно реци да се држим модернијег стила писања,јер су текстови са том тематиком у последње време тразенији. Инспирацију видим у свему око нас, у разговору са људима,у неким ситним детаљима али пре свега моја инспирација је зивот", казао је за РИНУ, времешни Видоје.

 

Прве стихове је објавио, присаћа се,у листу Сабор 1994.године, тада је досао на идеју да полако прикупља текстове како би објавио своју прву књигу. Својим колегама и пријатејима приредио две промоције књига у Београду.


"Најлепша промоција песме јесте када је неки певач отпева, јер то знаци да вреди. Заиста ми је цаст када цујем негде на весељу Или на радију песму коју сам ја писао" додао је овај текстописац.


Видоје је пензију стекао радећи у Kонфекцији у Чајетини, а сада живи и ствара у родном селу подно Борове Главе. Пензионерске дане користи како би се посветио поезији не би ли забележио стихове које је у младости пропустио. Златиборски крај је иначе у народу познат по добрим песницима ,али своје родно село Доброселицу Видоје је прославио на свој начин. Његове најдразе стихове до сада посветио је родном селу, жеља му је да их неко и отпева.

РИНА


21.11.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO