Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Svilajnac podržao koncert pijaniste Stefana Đokovića: 130 učenika imalo privilegiju da uživa u najpoznatijim delima klasične muzike     ·    


Autor: RINA.rs


Бродаревци се гуше у смраду фекалија које плутају улицом: Уколико се проблем не реши прети им зараза, угрожено преко 30 домаћинстава (ФОТО)


Пријепоље - Мештани бродаревског насеља Граховишта ових дана изложени су несносном смраду фекалија, које се изливају из цеви недовршене канализационе мреже.

 

„Сваки дан осећамо несносан смрад, чим изађемо из својих кућа, нарочито након кише, просто нам је тешко и неусловно за живот. Обећали градњу канализационе мреже и заиста врло брзо почело је копање и постаављање цеви, али се није урадило до краја, односно цев није уведена даље у постојећи канализациони систем и сада све избија на површину и тече улицом. Како сам сазнао и ово што је урађено није имало пројекат, а на тај систем је прикључено више од 30 домаћинстава”, казао је РИНУ, мештанин овог насеља Мевлудин Мујезиновић.

 

Он је истакао да се фекалије изливају на улицу и да су они у страху од могуће заразе.

 

„Обратили смо се надлежнима у општини и они су нам рекли да је за наставак и прикључење у центзрални канализациони систем потребно прво урадити пројекат, а ми се плашимо да ће се то одужити и да ће се и ово обећање завршити исто као и код њихових претходника”, прича Мујезиновић.

 

Трагом ове информације обратили смо се члану општинског већа Армину Мујезиновићу из Бродарева, који нам је потврдио да је ситуација заиста алармантна, али да је пројекат урађен као и да су обезбеђена средства у износу од милион динара за повезивање постојеће канализационе цеви на канализациони систем.

„Наше комунално предузеће је урадило пројекат, али су опредељена средтва недовољна јер су у међувремену поскупеле цеви, па је Веће морало поново да донесе одлуку о обезбеђењу недостајућих средстава. Сада је и то завршено и већ следеће седмице крећу радови, како би се овај проблем решио”, додао је Мујезиновић.

 

Он је истакао да ће и поред тога што ће се проблем изливања решити остати спорно легализовање тог крака грађеног без пројекта и дозволе.


РИНА


24.11.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO