Ово је бисер Србије, али је дуго био запостављен: Гружанско језеро коначно добија постројење за пречишћавање отпадних вода (ФОТО)(ВИДЕО)

Кнић - Општина Кнић која броји преко 5.000 становника до сада је имала само 1.500 километара канализационе мреже. Кроз пројекат Чиста Србија у ову општину у срцу Шумадије биће уложено 16,5 милиона евра како би се изградило још додатних 35 километара. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са Срећком Илићем, председником општине Кнић присуствовао отварању тих радова, а осим нове канализационе ова општина ће добити и 5 нових постројења за прераду отпадних вода.

"Настављамо велике инвестиције у комуналну инфраструктуру и еколошке пројекте. Изградићемо 35 километара канализационе инфраструктуре у општини Кнић која у овом тренутку има свега 1500 метара канализационе мреже. И поред тога што има једно од најлепших језера у Србији, ова општина нема ниједно постројење за прераду отпадних вода. Овај пројекат ће реално допринети повећању квалитета живота људи. Први пут након педесет година покрећемо један овакав пројекат, а ми данас имамо у Београду педесет згубидана који протестују и залажу се за неке апстрактне појмове, а ми улажемо стотине милиона евра како би нашу природу и наше реке оставили чисте“, рекао је министар Момировић. Он је нагласио да је пројекат „Чиста Србија“ покренут на иницијативу председника Србије Александра Вучића. 

26.11.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1