Трљали очи да виде да ли је сан: Новак Ђоковић брао грожђе у селу Липовац код Тополе, мештани остали у чуду кад су га видели у винограду

Топола – Српска вина постају све препознатљивија на европском и светском тржишту, а из године у годину вишеструко се повећавају хектари под виноградима. Територија општине Топола изузетно је погодна за узгој најквалитетнијег грожђа, па се са разлогом назива још и српском Тосканом. Новом тренду нису одолели ни Ђоковићи, па је стриц најбољег тенисера света засадио винограде у селу Липовац, а у берби ове јесени учествовао је и Новак. Он је заједно са супругом Јеленом и радницима обрао грожђе које је ове године донело други род, а фотографије са ове бербе поставио је на свој инстаграм налог енолог Младен Драгојловић. Међутим, Нолета су видели мештани Липовца који задовољно препричавају тај дан и оцењују каквог ће квалитета бити вино.

"Новак који бере грожђе у винограду, то је стварно прелепа слика послата свету из овог нашег малог села. Његов стриц има око шест хектара под виновом лозом сорте шираз и шардоне, принос је добар, али квалитет још бољи. Шардоне из овог винограда показује изванредан потенцијал за тако млад виноград, а ни шираз не заостаје са квалитетом који ће још напредовати у наредним бербама. Ове године због доста сунчаних дана грожђе је фантастично, изузетно слатко тако да претпостављамо, колико се ми разумемо, да ће и вино, које Ђоковићи услужно праве у Деспотици, јер породична винарија није још завршена, сигурно бити веома квалитетно, као уосталом и сва вина са овим простора“, прича  за РИНУ мештанин овог села који је обилазећи своје винограде видео Ђоковиће у берби грожђа.

27.11.2021.


Fotografije