Чист ваздух у Косјерићу више неће бити луксуз: Пуштањем нове котларнице у рад аерозагађање смањиће се за 70 одсто (ФОТО)(ВИДЕО)

Косјерић - Општина Косјерић има велики проблем са аерозагађењем, посебно током грејне сезоне. Ово је место где се и пре епидемије корона вируса дисало са маскама на лицу, а бележи се и велики број респираторних обољења код деце. У циљу решавања великог еколошког проблема у марту ове године потписан је уговор за реализацију пројекта кроз који ће Градска топлана са мазута бити пребачена на гас. Општина Косјерић ће за ову намену из државног буџета добити 50 милиона динара, а како тече реализација изузетно важног пројекта на терену је проверила и министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић.


"У току су завршни радови на реконструкцији градске топлане која ће у потпуности бити пребачена са мазута на нафтни гас, а у следећој години очекује се и проширење капацитета. Ово је пројекат од изузетне важности, јер ће се на овај начин поспешити решавање дугогодишњег еколошког проблема у општини Којсерић. Читава градска котларница је била у јако лошем стању, дотрајала а сада ће бити извршена њена конверзија на гас. У плану је да буду прикључене јавне установе и школе, а све у циљу смањивања аерозагађења", рекла је за РИНУ министарка Вујовић.

28.11.2021.


Fotografije




Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1