Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije     ·     Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni     ·     Danas isplata redovne naknade za nezaposlene     ·     Sneg paralisa Hrvatsku: Delovi autoputeva osvanuli pod snegom     ·     Devojčica (12) teško povredjena na hipodromu u Beogradu prevezena u Tiršovu     ·     Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za 1. maj, sa pečenjem i trubačima- tipično po srpski (FOTO)     ·     Mašinovodja spasio psa sigurne smrti     ·     Počela sednica Saveta bezbednosti UN: Vučić predstavlja Srbiju     ·     Ovo je zvanično najlepše selo u Evropi i ima najstariju apoteku: Olimje u Sloveniji krije nestvarne predele, monasi u zamku starom 1.000 godina se i danas bave medicinom (FOTO)     ·     Ne žele da plaćaju ulaz u prirodu koja im je u blizini kuća: Obustavljena naplata taksi u NP Tara ali samo za vozače koji imaju užičke tablice     ·     Drogiran seo za volan škode, pa dao gas: Gornjomilanovčanin poslat na trežnjenje zbog konzumiranja kokaina tokom vožnje     ·     Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


У домаћинству Ђурића одмора нема: Двориште су средили по свом укусу и за то добили престижну награду, вртови и виле уређени у стилу средње Европе (ФОТО)


Горњи Милановац - Будимир Ђурић и његова супруга Рада, свој живот на планини Рудник, након пуног радног века, конципирали су тако да изгледа и креативно и оригинално. Они се свакодневно баве уређивањем најпре своје куће и дворишта, као и дворишта у околини, која припадају власницима који ту не живе активно и долазе викендима, а својим рудничким комшијама су уз пуно поверење "препустили" своје куће и окућнице.

 

"Организовали смо свој дан тако што радимо и одмарамо наизменично, а зна се време и ручка и кафе у нашем дворишту, време дружења са пријатељима и децом која су одрасли људи и радују се доласку кући, викендима", објашњава за РИНУ Будимир, који додаје да њихов креативни хоби траје годинама, а љиљ јесте улепшавање свог окружења и ништа им није тешко, а резултати су и видљиви и велики.

 

Сав труд и рад крунисан им је недавно првом наградом "Бели лабуд" - њихово двориште проглашено је за најатрактивније у горњомилановачком округу.

 

Оно што је куриозитет у овој занимљивој активности двоје млађих пензионера, јесте да туристи из Београда и других крајева, сада већ уходано одлазе да се сликају испред њихове куће и дворишта, док се неретко чује и коментар: "Овога нема ни на Дедињу.

 

Туристички "селфији" испред овог предивног дворишта постали су обавезни део репертоара и незаобилазна тачка у обиласку планине Рудник.

 

"Већ 42 године живимо на Руднику једним мирним животом. Пореклом смо са Kосова и Метохије. Са својом супругом сам се кућио центиметар по центиметар. У складу са временом које смо имали, а сада га имамо више, своју креативну енергију можемо 'поделити' са околином. Мислимо да то онима поред којих смо прија и да им се допада. Сви смо на добитку", наводи Будимир.

 

Што се тиче уређења самог њиховог дворишта, идејни творац је, каже, у већини супруга, док је његово да то "спроведе у дело".

 

Двориште господина Будимира Ђурића је "као из часописа", уређено у стилу уређивања вила и вртова средње Европе, попут оних у Аустрији, Мађарској, Чешкој итд., а може се видети и код најексклузивнијих хотела Медитерана.

 

РИНА


29.11.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO