Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Сви путеви воде у Чачак, Вучић на изградњи аутопута од Прељине до Пожеге: Градимо све оно на шта се чекало читавих 50 година


Чачак - Скоро 1000 радника свакодневно изводи завршне радове како би деоница аутопута Милош Велики, од Прељине до Паковраћа у наредним недељама била пуштена у саобраћај. Добар део деонице већ је асфалтиран, а радове код петље Паковраће данас је обишао и председник Србије, Александар Вучић.

 

"Слика испред нас најбоље говори о нама. Ово је слика будућности и напретка Србије, наша земља крупним корацима граби напред. Важно је и на локалном нивоу јер ће изградњом ове деонице Чачак решити своје дугогодишње проблеме, саобраћајне гужве постаће прошлост. Све што се није радило претходних 50 година, ми радимо сад", изјавио је Вучић. 

Он је приликом обиласка радова још једном истакао ажурност кинеских партнера, који улажу огромне напоре да се радови што пре заврше. 

"Знам да сам вас мучио да се што пре заврши, али то је мој посао. Дугујем вам свакако и захвалност што дајете свој максимум приликом изградње ове саобраћајнице", нагласио је Вучић.

Заједно са председником Србије радове је обишао и кенески амбасадор Чен Бо.

"Данас сам овде трећи пут у обиласку деонице. Свесни смо да је овај пут изузетно важан. Компанија ЦРБЦ током извођења радова наишла је на потешкоће услед јако захтевних терена, али успели су уз помоћ домаћих стручњака све препреке да превазиђу. Сада се ради пуном паром, а све у циљу да деоница буде што пре завршена", каже Чен Бо. 

Након завршетка радова до петље Паковраће, радови на изградњи деонице аутопута од Прељине до Пожеге се настављају пуном паром.

"Радови се одмах настављају. Деоница је дуга 30 километара и једна од најзахтевнијих у Србији. Кад то буде завршено, ни тада нема стајања јер се наставља даље ка Ужицу и Котроману. Чачак постаје право саобраћајно чвориште. Некада су сви путеви водили у Рим, сада сви путеви воде у Чачак", изјавио је председник Србије. 

 

РИНА


29.11.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO