Клисура која крије изузетан потенцијал, биће понос Србије: Овчар Бања код Чачка наћи ће се на мапи светских путника, радове на реконструкцији обишла премијерка (ФОТО)

Чачак - Предео изузетних природних одлика, Овчарско- кабларска клисура, наредних година постаће једна од водећих туристичких дестинација у Србији. Изградњом аутопута од Прељине до Пожеге биће измештен саобраћај, а у путну и туристичку инфраструктуру на овој локацији улаже се пола милијарде динара. Изводе се радови на изградњи саобраћајнице до видиковца а на Каблару, а у центру Овчар Бање граде се амфитеатар и Природњачки центар. Радове на изградњи обишла је и председница Владе РС, Ана Брнабић,истичући значај реализације ових капиталних пројеката. 

"Аутопут до Пожеге потпуно ће изместити саобраћај , а клисура ће бити враћена људима и природи. Те два пројекта се раде паралелно. Кад пустимо пут до Пожеге, биће презентовано шта је урађено у клисури. Та два пројета су повезана кроз ефикасан и заједничко рад ресроних министарстава, локлане самопуре и свих институција. Реализиавни су пројекти од 185 милиона динара и много тога је завршено. Амфитеатар, пристанипте на језеру Међувршје, Железничка станица. Буџетириће се још 500 милиона динара, биће завршен Природњачки центар и набавка еколошког катамарана. Изградња комлетног пута до видиковца на Каблару допринеће још већем броју посетилаца, као и изградња стакленог видиковца који ће бити јединствен у Србији. Ово је изузетан предео који желимо да покажемо Европи и свету", истакла је премијерка Ана Брнабић.

29.11.2021.


Fotografije