Он је доказ да се образовање и вредан рад у Србији и те како исплате: Млади Чачанин постављен за амбасадора у Републици Кореји, Немања одушевио Далеки исток још пре неколико година (ФОТО)

Чачак - Град на Морави до сада је изнедрио велики број изузетних људи чије име је познато и цењено у читавом свету, а сада се Чачак може похвалити да међу својим грађанима има и једног амбасадора. Немања Грбић (1984) још један је пример да су образовање, рад и уложени труд најбоља препорука па је указом Владе, средином новембра, постављен за амбасадора Републике Србије у Републици Кореји. На ту дужност одлази са позиције координатора Сектора за билатералну сарадњу Министарства спољних послова РС.


"Свестан сам да сам до овог ранга стигао јако млад, тако да нова позиција за мене предстваља велику мотивацију, али и велику обавезу да оправдам све оно што се у овом тренутку од мене очекује. У Кореју путујем крајем јануара, а у Министарству спољних послова сам од 2009. године и ово је свакако својеврсна круна мог рада у дипломатији", рекао је Немања.

08.01.2022.


Fotografije