Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Град у коме је најбољи тенисер света освојио први турнир устао на ноге: Чачак послао јасну поруку целом свету да знају ко је Ноле, симбол слободе и срце Србије (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак - Четири дана агоније кроз коју је прошао најбољи српски тенисер и најбољи светски спортиста прошле године, Новак Ђоковић, дигла су цео свет на ноге, а крај саге, надају се многи, очекује се у ноћи између недеље и понедељка, када би Суд у Аустралији требало да одлучи о даљем току и евентуалном Новаковом учешћу на "Аустралијан опену".

 

Данас је устанички Чачак, где је Новак освојио свој први турнир у каријери, снажно стао уз њега.

 

На протесту у срцу Шумадије поводом читаве ситуације, под мотом "Једна земља, један тим", окупљене је најпре поздравио Новаков отац Срђан.

 

Он је поручио да најбољи рекет света сигурно неће устукнути.

 

"Драго ми је што сте се по оваквом времену окупили. Новак је Србија, а Србија је Новак. Нећемо се дати као што се ни он не да јер је борба за слободу јача од свега. Ноле је симбол слободе и срце Србије. Сигурно је да га никако неће сломити", обратио се Чачаним путем аудио-линка Срђан.

 

Он је додао да је у овом тренутку уз Новака не само Србије, већ и "цели слободарски свет".

 

"А то је седам милијарди људи. Подршка му пуно значи да издржи у неправедној борби против империјалистичке политике јер није крив аустралијски народ. Та империјалистичка политика покушава се и код нас и у целом свету спроводити већ деценијама", истакао је отац Новака Ђоковића.

 

Председник Тениског савеза Шумадија и Западна Србија и члан Управног одбора Тениског савеза Србије Мирчета Пауновић предлаже да Савез повуче своје тенисере са Аустралијан опена уколико Новаку не одобре учешће.

 

"Шта можемо друго рећи о држави где ви добијете визу, кренете на пут, а онда вас тамо држе на граници, у изолацији и притвору. Ако нашем Новаку Ђоковићу у понедељак рано ујутру пониште већ одобрену визу, мој предлог, као члана управног одбора ТСС, биће да се сви наши тенисери повуку са 'Аустралијан опена' и да им Савез надокнади трошкове и изгубљену добит", поручио је Пауновић.


Он наводи да држава Аустралија "није дорасла" том гренд слему и да турнир треба да се премести у Kину, Јапан, Немачку или Русију.

 

"Србија није шака пшенице да је позоба свака врана коју донесе ветар", закључио је Пауновић.

 

Ангелина Шошкић, једна од организаторки "скупа за Новака" у Чачку, каже за РИНУ да је обавеза и дужност да се Новак подржи у тешкој ситуацији у каквој се сада налази.

 

"Дошли смо да га подржимо. Он је слобода и срце Србије. Наша је дужност да сада будемо уз њега", истиче она.

 

РИНА


09.01.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO