Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Данашњи датум је црвеним словима уписан у историји српског туризма: Пре тачно годину дана у рад пуштена Голд Гондола на Златибору, надмашени сви рекорди и очекивања


Чајетина - Прошло је тачно годину дана од како је у рад пуштена најдужа панормска гондола на свету. Златиборска Голд Гондола за првих 12 месеци надмашила је сва очекивања и оборила све рекорде посећености. До сада је превезла скоро 250.000 путника и сврстала се у ред највећих туристичких атракција у Србији.

„Само ми знамо колико је било тешко реализовати овај пројекат и изборити се са бројним опструкцијама, али наш карактер нам није дозволио да одустанемо и успели смо у нашој намери да Златибор има фантастичну гондолу која ће допринети развоју како Златибора и општине Чајетина, тако и читаве Србије. Голд Гондола је само током минулих празника превезла око 6.000 путника, што је фантастична бројка. Махом су то били домаћи туристи који су у доба корона вируса препознали Златибор као једну од омиљених туристичких дестинација, али нису изостали ни гости из иностранства ", рекао је Милан Стаматовићм председник општине Чајетина.

Ова туристичка атракције осим туристима и туристичким радницама велике бенефите донела је и мештанима јер се цена плацева у близини Голд Гондоле вишеструко повећала, као и потражња за њима. На пределу Рибничког језера, где се налази међустаница, у плану је изградња луксузног одмарилшта "Златни град" који ће додатно зацементирати место Златибора на врху топ дестинација у Србији, али и у региону.

"Желимо да да растеретимо сам центар Златибора и стварањем новог амбијента, туристима дамо више могућности. За туристе који уживају у скупоценим хотелима и садржајима, биће доступни голф и спортски терени, као и спортка хала, али оно што нас посебно радује јесу здравствене клинике и то је један потпуно нов вид туризма на Златибору. На овом месту неће имати могућности индивидуалне градње, већ само туристички објекти савремене и модерне градње за све туристе који долазе првенствено да се здравствено опораве", изјавио је за РИНУ Стаматовић.
Да је златиборска Голд гондола оправдала очекивања најбоље доказују громни редови у којима се током од отварања чека у редовима понекад дуже и од сат времена како би се уживало у вожњи овом туристичком атракцијом од центра златне планине, па све до врха Торника.


"Вожња Голд гондолом траје око 25 минута и током ње пролази се кроз живописне пределе нетакнутих четинарских шума и преко прелепог Рибничког језера, где се налази и међустаница. Голд гондола Златибор тренутно је најдужа панорамска гондола на свету, дужа од пре ње најдуже кинеске гондоле Тијанмен шун, јер је премавшила њену трасу за читавих 1,6 км", изјавио је Владимир Живановић директор ТО Златибор Владимир Живановић.


РИНА


11.01.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO