Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Вучић из Прибоја: Изгредници ће бити најстроже санкционисани, Град на Лиму чека боља будућност, имамо пуно улагања у комуналну инфраструктуру у овој години


Прибој - Председник Србије Александар Вучић најавио је данас нове велике инфраструктурне подухвате у Прибоју који се тичу изградње путева, болнице, Дома здравља, гасне инфраструктуре, канализације...


Председник Србије борави у Прибоју где је до сада обишао две фабрике у тзв. Слободној зони, а очекује га посета Дому културе где ће разговарати са представницима локалне самоуправе, политичких партија и привреде, као и двеју верских заједница у тој општини, православном и муслиманском.


Прибој је, у ноћи између 6. и 7. јануара био поприште инцидента када су поједини младићи палећи бакље на улицама певали "Божић је, Божић је, пуцај у џамије", а такође, из тог места су нешто раније прострујали снимци преко друштвених мрежа, када су неки припадници полиције певали песму увредљиве садржине према бошњачком становништву.


Председник је поводом тих догађаја данас рекао:


"За нас је Прибој испит зрелости, јесмо ли људи или не. Не сме да нам се догађа да се певају те песме. Не смемо то да радимо, сви који су се огрешили о закон биће најстроже санкционисани. Ако идемо у наше манастире и волимо наше иконе, онда поштујмо комшије муслимане... какво црно пуцање, хајдемо да помогнемо ако можемо, да одемо на Бајрам, као што наше комшије муслимани долазе на Божић или Васкрс. Они који буду кварили међунационални склад имаће посла са државом и држава по том питању очувања мира и стабилности неће имати милости."


Против свих изгредника се води не само дисциплински већ и кривични поступак, казао је Вучић.


Прибој је као и цела земља, и српски и бошњачки, и Срба и Бошњака, додао је он.


Навео је да је данашње присутво црквених великодостојника обе верске заједнице, владике Атанасија Раките из епархије милешевске Српске православне цркве и муфтије Мевлуда Дудића, председника Мешихата Исламске заједнице у Србији, показатељ да, како је рекао, "само уједињени можемо да гурамо Прибој напред".


"Молим људе да не изазивају државу и њену снагу", истакао је Вучић.


Вучића касније очекује обилазак Хасан-агине џамије и разговор са ефендијом Харуном Еминагићем, као и манастира Светог Николе у Прибојској Бањи.


Обраћајући се грађанима Прибоја испред Дома културе, председник је казао да је до сада урађено много на плану развоја свих привредних потенцијала у Прибоју.


"Урадили смо много, погледајте само колико напредује пут од Кокиног Брода до Прибојске Бање и даље Прибоја. То ће бити готово најкасније почетком јуна. То ће значајно скратити пут до Златибора и Нове Вароши и Београда, у пут је уложено осам милиона евра, то Прибојцима стварно пуно значи", рекао је Вучић.


Он је додао да ће пре краја јесени бити доведен гас због чега се радују сви у Прибоју.


"Имаћете јефтиније грејање и могућност за нове инвестиције. Кажем и да ћемо као држава обновити гимназију у Прибоју и Општу болницу, као и Дом здравља, у шта ће бити уложено 15 милиона евра. У питању су велике промене које свакоме живот значе, та ће се улагања наставити и биће све већа и већа", навео је председник и додао да Прибој заостаје значајно за просеком републике.


"Просечна плата је била 250 евра, данас је 450. Надамо се да ће бити и много већа", истакао је Вучић.

По његовим речима, канализација уз најмодерније пречистаче за отпадне воде, вредности од 12 милиона евра, нешто је што такође очекује Прибојце и Прибој, а средства су обезбеђена преко банке Савета Европе.


РИНА


12.01.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO