Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Свима ће бити ближи Београд али и Сарајево: Вучић најавио тачан датум завршетка аутопута до Пожеге, на овакав пројекат чекало се 70 година


Прибој - До краја године имаћемо завршен ауто-пут до Пожеге, навео је данас председник Србије Александар Вучић приликом обиласка Прибоја.

 

Он је казао да и не треба да говори колико је то важно за све становнике Прибоја и за све Бошњаке у Санџаку.

 

„Свима ће бити ближи Београд али и Сарајево јер ће након завршетка деонице до Пожеге уследити градња до Котромана и РС и БиХ. Наравно, и подразумева се, градимо и од Пожеге према Ариљу, Ивањици, Дугој Пољани... Све оно што 70 година нико није ни помислио да ради, ми ћемо успети и направити", рекао је Вучић.

 

Он је додао да је само у Прибоју седам нових фабрика отворено од 2013. године, а да ускоро долазе и нове две.

 

Осврнуо се опет на питање, како је рекао, "затрованих (међунационалних) емоција".

 

„Говорим о ономе када се једни другима обраћамо са ’четници’, ’ђикани’, ’балије’ итд. На том плану нам среће нема, а то радимо сваки дан. И лепо нам је ’кад чујемо за другог, али нам није кад то чујемо за себе’. Људи да се врате реалном животу, а емоције да оставе на страну. Лако је то потпалити, а много тешко умирити", поручио је Вучић.

 

РИНА


12.01.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO