Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Стиже инфузија херојима корона вируса: Здравственим радницима сутра леже на рачун 10 хиљада динара једнократне помоћи од државе


Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је да ће здравствени радници сутра добити по 10.000 динара једнократне новчане помоћи, што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане.

 

„Као што смо и обећали, у петак, 14. јануара, здравствени радници у Србији, њих 122.462, добиће новчану помоћ у износу од по 10.000 динара. Реч је о здравственим радницима који су запослени у самом здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите, чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије“, рекао је министар Мали.

 

Према његовим речима, подршка државе здравственим радницима је континуирана, и огледа се, како кроз једнократна давања, тако и кроз редовна повећања плата.

 

Синиша Мали је подсетио да су у новембру 2019. године плате медицинских сестара повећане за 15 одсто, а лекарима за 10 одсто.

 

„Када је почела пандемија корона вируса 2020. године, једна од првих мера коју смо донели било је ново повећање плата медицинским радницима за још 10 одсто. Потом су, у новембру исте године, сви запослени у здравственим установама добили једнократну помоћ од 10.000 динара“, подсетио је министар финансија.

 

Затим су, подсетио је Синиша Мали, од 1. јануара 2021. године, здравственим радницима поново повећане плате за 5 одсто, а ново повећање су имали и од 1. јануара ове године.

 

„Здравственим радницима су од 1. јануара ове године повећане плате, овога пута за 8 одсто, баш као и запосленима у Министарству одбране, запосленима на пословима здравствене заштите и неговатељицама у установама социјалне заштите, лекарима у заводима за извршење кривичних санкција и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије“, навео је министар Мали, додајући да су остали запослени у јавном сектору од 1. јануара ове године добили повећање плата од 7 одсто.

 

Министар је истакао и да су веома важни услови рада у здравственим установама, због чега држава сваке године издваја све више средстава из буџета како за набавку неопходне медицинске опреме и лекова, тако и за реконструкцију и изградњу клиничких центара, болница и домова здравља.

 

 

„То је још један начин да здравственим радницима кажемо хвала за све што су учинили и што чине за своју државу и за свој народ у овим тешким временима пандемије корона вируса. Држава је ту за здравствене раднике, брине за њих и спремна је да им помогне“, навео је Синиша Мали.

 

Министар финансија је подсетио и да ће, осим здравствених радника, који ће сутра добити по 10.000 динара, пензионери добити по 20.000 динара 10. фебруара.

 

Такође, рекао је министар, сви млади од навршених 16 до навршених 29 година, добиће по 100 евра у динарској противвредности, што је 11.758,56 динара. Пријава младих за ту врсту помоћи почеће у суботу, 15. јануара и трајаће до 30. јануара на порталу Управе за трезор, idp.trezor.gov.rs.

 

„Са мером помоћи за младе и са 20.000 динара које ће пензионери добити, долазимо до тога да су сва три пакета помоћи државе за ублажавање последица пандемије вредна укупно око 8,7 милијарди евра, односно око 18 одсто БДП. То су огромна средства и одличан показатељ стања јавних финансија наше земље. То је потврда да је наша држава јака и стабилна и да увек брине за своје грађане“, закључио је министар Синиша Мали.

РИНА

 


13.01.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO