Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·    


Autor: RINA.rs


Снежне блокаде и даље окивају Голију: Путари у свакодневној борби са наметима високим неколико метара, деоница Преко Брдо - Одвраћеница једва проходна (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивaњица - Иако је снега у већини крајева Србије остало само у траговима, путари из Ивањице и даље имају пуне руке посла. Деоница преко Голије, пут Преко Брдо - Одвраћеница једна је од најкритичнијих тачки и захтева константни надзор и приправност. Чишћење пута обавља се скоро свакодневно, јер јак ветар за само неколико минута потпуно завеје овај путни правац.


"Деоница је тренутно проходна за саобраћај, ветар је слаб и не прави велике снежне наносе. Одржавамо пут прочишћеним, али овде се ситуација мења из сата у сат. Механизација и надлжене екипе су све време у приправности и реагују чим се за то укаже потреба. На возаче се и даље апелује да без преке потребе не крећу на пут овом саобраћајницом", изјавио је за РИНУ Витомир Арсовић из ЈП "Путеви Ивањица".


Пут Преко Брдо - Одвраћеница један је од ретких у Србији који због временских услова и специфичног терена доста дуго остаје непроходан, у односу на остале деонице. Често се налази на мапи љубитеља "оф роуд" вожње, али и несавесних возача па се сваке године обави једна или више акција спасавања.


"Оно што стално понављамо јесте да је деоница изузетно непредвидљива, да уколико кренете и пут је проходан, ветар веома брзо направи колапс и остајете завејани. Догађало се чак да и мештани који живе на овом подручју не могу да се ишчупају из сметова, па су их спасавали. Ове године нисмо имали ниједан такав случај, изгледа да су апели уродили плодом", каже Арсовић.


РИНА


18.01.2022.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO