Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Снежне блокаде и даље окивају Голију: Путари у свакодневној борби са наметима високим неколико метара, деоница Преко Брдо - Одвраћеница једва проходна (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивaњица - Иако је снега у већини крајева Србије остало само у траговима, путари из Ивањице и даље имају пуне руке посла. Деоница преко Голије, пут Преко Брдо - Одвраћеница једна је од најкритичнијих тачки и захтева константни надзор и приправност. Чишћење пута обавља се скоро свакодневно, јер јак ветар за само неколико минута потпуно завеје овај путни правац.


"Деоница је тренутно проходна за саобраћај, ветар је слаб и не прави велике снежне наносе. Одржавамо пут прочишћеним, али овде се ситуација мења из сата у сат. Механизација и надлжене екипе су све време у приправности и реагују чим се за то укаже потреба. На возаче се и даље апелује да без преке потребе не крећу на пут овом саобраћајницом", изјавио је за РИНУ Витомир Арсовић из ЈП "Путеви Ивањица".


Пут Преко Брдо - Одвраћеница један је од ретких у Србији који због временских услова и специфичног терена доста дуго остаје непроходан, у односу на остале деонице. Често се налази на мапи љубитеља "оф роуд" вожње, али и несавесних возача па се сваке године обави једна или више акција спасавања.


"Оно што стално понављамо јесте да је деоница изузетно непредвидљива, да уколико кренете и пут је проходан, ветар веома брзо направи колапс и остајете завејани. Догађало се чак да и мештани који живе на овом подручју не могу да се ишчупају из сметова, па су их спасавали. Ове године нисмо имали ниједан такав случај, изгледа да су апели уродили плодом", каже Арсовић.


РИНА


18.01.2022.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO