Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Показао је да није само свештеник свог села, већ да се испод мантије крије велико срце: Синиша је основао вибер групу за племените подвиге, за само шест година учинио је невероватна дела и нахранио многа гладна уста (ФОТО)


Ивањица - Да друштвене мреже могу да буду итекако корисне најбоље доказује вибер група Добри Самарјанин из Ивањице која је основна пре тачно шест година и за то време нахранила је, обукла, али и под сигуран кров над главом уселила на стотине људи.


Групу је покренуо свештеник Синиша Никитовић који је помало заборављену хуманост ставио на прво место и тако успео да покрене и многе друге да помогну онима којима је помоћ неопходна и који од ње зависе, поручујући само једно - нисте сами!


"Од једне мале скупине људи израсли смо у групу за коју су многи чули, а оно што најбоље говори о нама јесте много успешних акција у протеклих пет година. Мени, као свештенику, је била мисија да свима који су у тој групи, усадим у срца тежњу према милосрђу јер управо једино у милосрђу не би требало да имамо границу", изјавио је за РИНУ овај хумани човек.


Нису стали ни у време епидемије корона вируса, већ су баш тада радили још више. Посетили су и донирали пакете за преко 200 породица и преко 3 тоне намирница је прикупљено и предато угроженима на југу наше земље. Потпуно су изграђене две куће за Кулашевиће и Аничиће, а за породицу Стефановић из Медвеђе обезбеђен је материјал за фасаду куће у вредности преко 300.000 динара, као и малом Драгославу кога је упознала цела Србија, обезбедили су кров над главом и на томе неће стати.


“Ширите љубав и добра дела, јер добро се увек добрим врати. Ништа ми није тешко када је реч о мом народу. Све ћу учинити да живе боље. Свештеник мора да брине о свом народу, да води рачуна од чега ће они да живе. Ја сам тај који у таквим ситуацијама треба да заштити народ, и ево то нам је успело “, каже Синиша.


Због својих добрих дела познат је у читавој Србији и омиљени је свештеник где год да је радио, а за своја хуманост Синиша је добио и награду општине Ивањица.


РИНА


08.02.2022.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO