Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Радо иду Срби у планине иако се сви жале да су цене папрене: Златибор и Златар оборили све рекорде посећености током празника, гужве као у јеку сезоне (ФОТО)


Чајетина / Нова Варош - Током протеклих празника планине на западу Србије биле су изузетно посећене, а најпопуларнији свакако је и даље Златибор кроз који је за само неколико дана прошло преко 35.000 посетилаца.


"Већ традиционално половином фебруара скоро сви смештајни капацитети су попуњени, а на Златибору се тражио кревет више. Показало се да је то дестинација број један кад је у питању породични одмор, али и за омладину која воли скијање и снежне авантуре. Незаобилазне атракције које је посетио највећи број туриста јесу Голд Гондола, као и неизбежна Стопића пећина", изјавио је за РИНУ Владимир Живановић директор ТО Златибор.


Планина која из године у годину постаје све популарнија јесте и Златар, која је од девестираног места сада једна од топ туристичких локација. Данима уназад било је све резервисано и није било могуће пронаћи смештај уколико то нисте учинили на време.


"Огромно интересовање је забележено половином фебруара, па постаје пракса да и осим у децембру и јануару и сада имамо велики број гостију. Сви смештајни капацитети били су попуњени чак и некoлико седмица раније. На Златару има довољно снега, па су посетиоци уживали су скијању и санкању, а најпопуларнији садржај била је вожња квадовима до нетакнутих предела, врха Златара и видиковца са ког пуца величанствен поглед на меандре Увца", каже Бранко Пуцаревић директор ТО Златар.


Да је развој туризма на овој планини у експанзији показује и да је вишеструко скочило интересовање за куповину плацева, а скоро сви су и распродати. Наредних година очекује се додатно повећање смештајних капацитета на Златару.

“Инвеститори су препознали Златар као одлично место за улагање. Изграђени су нови апартмани и на тај начин полако решавамо наш кључни проблем, а то је мали број смештајних капацитета. Сада смо у прилици да оставаримо рекордан број ноћења”, нагласио је  Пуцаревић.
РИНА

 


19.02.2022.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO